Wat is een argumentatiestructuur?

Wat is een argumentatiestructuur?

Argumentatiestructuur, wat is het? In een argumentatiestructuur wordt op een rijtje gezet welke argumenten allemaal gebruikt worden door een schrijver in een betoog. Je maakt dus een overzicht van de argumenten die iemand gebruikt.

Wat zijn de basisvormen van argumentatie?

We onderscheiden de volgende basisvormen van argumentatie: 1 De enkelvoudige argumentatie 2 De onderschikkende argumentatie (ook wel ketenargumentatie genoemd) 3 De nevenschikkende afhankelijke en onafhankelijke argumentatie

Wat is enkelvoudige argumentatie?

Bij enkelvoudige argumentatie wordt het standpunt onderbouwd met één argument: De pijl in een schema kan naar boven of naar beneden wijzen. Naar boven betekent ‘dus’. Je leest dan van beneden naar boven. Naar beneden betekent ‘want’. Je leest dan van boven naar beneden. Het argumentatieschema hierboven lees je dus als volgt:

Wat is de onderschikkende argumentatie?

De onderschikkende argumentatie (ook wel ketenargumentatie genoemd) De nevenschikkende afhankelijke en onafhankelijke argumentatie; 1. De enkelvoudige argumentatie. Je onderbouwt je standpunt met één argument. De argumenten zijn gelijkwaardig en kun je onderling van plaats verwisselen.

author

Back to Top