Kako prepoznati glivice?

Kako prepoznati glivice?

Kako prepoznati glivice? Najprej se pojavijo lise, majhne pike na nohtu, potem ta postane rumenkast, se odebeli, se začne lomiti, krušiti, slabo raste, na pritisk boli, celo odstopi, koža je rdeča, srbeča, se lušči. Če se glivic ne pozdravi, sčasoma povzročijo težave s hrbtenico in kolki; to pa zato, ker zaradi bolečin spremenimo način hoje.

Kako zdraviti glivično okužbo nohtov?

Kako zdraviti glivično okužbo nohtov? Če gre za glivično okužbo nohta, obstajata dva pristopa. En pristop je, da dajemo tablete, ki jih pacient zaužije preko ust, in sicer daljše obdobje. Za glivične okužbe je potrebno tromesečno zdravljenje, žal imajo mnoga ta zdravila tudi potencialne stranske učinke.

Lahko se glivice Na nohtih pojavijo ob stiku z vlago?

DEJAVNIKI TVEGANJA ZA GLIVICE NA NOHTIH 1 Glivice na nohtih se pri sicer zdravih ljudeh običajno pojavijo ob daljšem ali ponavljajočem stiku z vlago, kjer se… 2 Obiski v kozmetičnih salonih kjer ni poskrbljeno za redno razkuževanje pripomočkov za pedikuro so lahko prav tako vzrok,… 3 Čeprav glivice na nohtih niso zelo nalezljive, pa se ob konstantnem stiku z okuženo osebo… More

Zakaj pridejo do glivične okužbe nohtov?

Največkrat pacienti pridejo ravno zaradi teh težav in mislijo, da gre za glivično okužbo nohtov, pa se potem izkaže, da temu ni tako. Tudi nekatere motnje cirkulacije lahko vplivajo na rast nohta, tudi nekatere sistemske bolezni. Tako je moj nasvet preprost!

author

Back to Top