Millainen kihokki on?

Millainen kihokki on?

Hinta kuulostaa paljolta, mutta kihokki on kevyt kasvi. – Kiloon menee ostoskassillinen eli satoja. Todella hyvältä kasvupaikalta voi kuitenkin saada tunnissa kassin täyteen, Vahtola kertoo. Kihokin pienet, valkoiset kukat ovat kukintovanan latvassa.

Kuka on kihokki?

Suomessa kasvaa kolme kihokkilajia: pitkälehti-, pyöreälehti- ja pikkukihokki, joista viimeisin on uusimman uhanalaisarvioinnin mukaan vaarantunut laji. Kihokin valkoiset kukat ovat yksittäisen kukkavanan päässä. Ne avautuvat lämpimällä auringonpaisteella yksi kerrallaan.

Mitkä ovat keskieurooppalaiset kihokit?

Keski-Euroopan himoitsemat suomalaiset kihokit tuovat ahkerimmille poimijoille lähes 5000 euron tilin. Kansanlääkinnässä kihokkia on käytetty esimerkiksi keuhkoputkentulehduksen, yskän, astman ja syylien hoidossa. Kaija Lackström Pitkä kukkavana kurottaa maanrajassa ruusukkeena kasvavien pyöreäkärkisten lehtien keskeltä.

Milloin kihokkia kerätään?

Kihokit kerätään nyppäisemällä 10–15 cm korkeasta kukkavanasta. Poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa, koska kasvi kerätään juurineen. Jokaiselle kerättävälle neliömetrille on jätettävä 5–10 kihokkia kasvamaan ja siementämään seuraavaa vuotta varten. Kasveja saa myös poimia vain kerran kesässä samasta kasvupaikasta.

author

Back to Top